El Emeği Göz Nuru, 'Kendin Yap' Mutluluğu

El Emeği Göz Nuru, 'Kendin Yap' Mutluluğu

Mutluluğu Kendin Yap Projeleriyle Yakalayın

Hepimizin işten, okuldan, ev işlerinden, günlük hayatın koşuşturmasından bunaldığımızda biraz hayattan zaman çalmaya, sevdiğimiz, keyif aldığımız bir şeylerle meşgul olup, kafamızı dağıtmaya, bir süreliğine de olsa bizi mutsuz eden düşüncelerden kurtulmaya ihtiyacımız var. Herkesin zihnen biraz dinlenmek, stresten arınmak, belki biraz eğlenmek için ilgi alanlarına ve becerilerine uygun bir hobisi olmalı. Eğer siz de boş zamanlarınızı evinizde geçirmeyi, dinginliği ama aynı zamanda da üretici olmayı seviyorsanız kendin yap projeleri tam size göre olabilir.

Biraz Huzur, Biraz Mutluluk

El uğraşlarının olumsuz elektriğimizi aldığı, bize huzur verdiği, hatta mutluluk hormonu salgılamamıza sebep olduğu bilinen gerçekler. Siz de kendin yap projeleriyle eviniz için dekoratif ürünler, mutfak eşyaları, düzenleyiciler, sevdikleriniz için hediyeler ya da çocuklarınız için oyuncaklar yapabilir, hem onları hem kendinizi mutlu edebilirsiniz.

El Emeği, Göz Nuru

Evinizin dekorasyonuna katkı sağlayacak objelere, mutfak eşyalarına ya da çocuklarınız için oyuncaklara ihtiyacınız olabilir. Hepsini hazır alıp kullanmak mümkün. Ama her yerde ve herkeste bulunan hazır eşyalar yerine kendi el emeğinizle yaptığınız, yaratıcılığınızla şekillendirebildiğiniz, orijinal eşyalar kullanmayı istemez misiniz?

Hediye Edebilirsiniz

Hepimiz hediye almayı da vermeyi de severiz. Peki hediye almak yerine, kendiniz yapmaya ne dersiniz? Anneniz için oturma odasını şenlendirecek dekoratif toplar, sevdiceğinize fotoğrafınızı koyduğunuz bir çerçeve, arkadaşınız için şık bir kupa, ufaklık için de yeni oyuncaklar… Satın alsanız her biri yüksek meblağlara mal olabilecek bu hediyeleri kendiniz yaparak, harcadığınız emekle onlara verdiğiniz değeri gösterebilirsiniz.

Çocuklar İçin Çok Faydalı

Kendin Yap projelerinin çocukların hayatına da katkısı büyük. Bir kere birlikte vakit geçirme ve bir şeyler paylaşma zevki yaşıyorsunuz. Üstelik kendi emekleriyle bir şey üretmenin verdiği mutluluğun yanı sıra hem el becerileri gelişiyor, hem yaratıcılıkları. Onları severek kullanacakları bir oyuncak ya da odaları için bir obje yapmak için cesaretlendirin. Belki de yaptıklarını arkadaşlarına hediye edip, paylaşmanın da keyfini yaşarlar.

Kendin yap projeleri çocukların el becerilerine ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlarken, yetişkinler için de sıkıntılardan bir süreliğine de olsa soyutlanma, kafa dağıtma, keyifli anlar yaşama imkanı sağlıyor. Bu mutluluğu yaşamak için ihtiyacınız olan sadece, Yaphane’den istediğiniz ürüne uygun kiti seçmek, biraz zaman ayırmak, birkaç yardımcı malzeme, bol bol da yaratıcılık. Haydi, bir yerden başlayın!


0 yorum

Yorum yapın