EL EMEĞİNDEN GELEN MUTLULUK

EL EMEĞİNDEN GELEN MUTLULUK

Hepimiz mutluluğun peşinden koşuyoruz. Günlük hayatın içinde boğuşurken, bizi mutlu edecek detaylar yakalamakla geçiyor ömrümüz. Çünkü mutluluk, hayatımızın kalitesini arttıracağı gibi pozitif yaşamın tek anahtarıdır.

 

Mutlu olmak için herkesin farklı bir yöntemi ve bakış açısı vardır. Sanırım mutlu olmak için kişiden kişiye göre değişkenlik göstermeyecek bir kavram var; o da üretkenlik. Evet, üretmek hepimizin mutluluğundaki ortak paydadır. Üreten insan, değer katan insandır. Yaptığı objeye kendinden bir şeyler katan kişi, ortaya kendi el emeği çıktıkça haz duyar ve daha da üretmek ister. Üstelik üretmek, sıkıntı ve stresi de alacağı için üreten kişi  kendini terapiye almış olur. Özellikle de günümüz hayatında stres gibi bir kavramdan kurtulmak hiç de kolay değilken, bunun tek ilacı olarak üretkenliği artırmaktan bahsedebiliriz. Edineceğimiz hobiler sayesinde bir an önce bir şeyler üretmeye başlayabiliriz.

 Örneğin kendi evimiz için çeşitli objeler yapabiliriz. Evimizin herhangi bir köşesinde el emeğimiz olan bir objeyi görmek, o objeyi her görüşümüzde bize mutluluk verecektir. Evimizin girişindeki kapı süsü, salonumuzdaki bir fotoğraflık yahut mum, mutfağımızdaki tencere altlığı veya peçetelik, çocuğumuzun odasındaki bir oyuncak ya da abajur, oturma odamızdaki süs eşyalarından herhangi birinin bize ait olması evimizdeki pozitif enerjiyi yükseltecektir. Hele bir de evinize girip çıkanlar, sizin el emeğiniz olan o ürünleri beğenecek olursa enerjiniz ikiye katlanır ve bunun hazzıyla daha da mutlu olursunuz.

Çalışma hayatınız ne kadar yoğun olursa olsun, yapımı oldukça basit pek çok obje mevcut ve bu objeler sizin el emeğiniz olmak için can atıyor. Mutluluğunuza katkıda bulunmak istiyorsanız durağanlıktan kurtulun ve bir an önce evinizin herhangi bir köşesi için bir obje yapımına başlayın! Emin olun siz ürettikçe hem evinizin hem de sizin havanız değişecek. Eviniz için yaptığınız her yeni obje ile moral ve motivasyonunuz biraz daha yükselecek.

Sizi yaphane.com'a bekliyoruz; dekorları seçin keyifle yapın!

 


0 yorum

Yorum yapın