Çok Gezenlerin Haritası: Git-Gör-Kazı

Çok Gezenlerin Haritası: Git-Gör-Kazı

Çok gezen mi bilir çok okuyan mı bilinmez. Ama bildiğimiz bir şey varsa gezmenin de okumak gibi kişisel gelişime katkı sağladığı. Gezmek, farklı yerleri görmek; insana oranın doğal güzelliklerinden tutun tarihi mirasına, mutfağından tutun eğlence anlayışına kadar tüm özelliklerini öğrenme fırsatı verir. Gezilerinizde başka kültürleri, başka insanları tanır, hatta belki mesleğinizle ilgili gözlemlerde bulunabilir, vizyonunuzu geliştirirsiniz. Üstelik yoğun çalışan, hemen her gün trafikle mücadele eden, pek çok farklı stres kaynağına maruz kalan yirmi birinci yüzyıl insanı için gezmek, hem eğlenmek hem de dinlenmek, stresten arınmak ve hafiflemek için çok keyifli bir yoldur. Eğer gezi sizin de ilgi alanlarınızdan biri ise gittiğiniz ya da gitmek istediğiniz yerleri haritada kazımanıza olanak sağlayan Git-Gör-Kazı tam size göre olabilir. Hem kim bilir, belki de bir gün tamamı rengarenk bir dünya haritasına sahip olursunuz.

Nereleri Gezdiniz?

Peki siz nereleri gezdiniz ya da nereleri gezmediniz? Eğer seyahat etmeyi seviyorsanız, odanızın duvarına asacağınız Git-Gör-Kazı dünya haritası üzerinde gittiğiniz yerleri kazıyarak renklendirebilir, onları duvarınızda bir arada görmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Haydi, haritayı odanızda sevdiğiniz bir yere asın, elinize metal bir nesne alın ve kazımaya başlayın. Gittiğiniz yerleri haritada görmek size bir sonraki gideceğiniz yer için ilham kaynağı olabilir ve haritada seçeceğiniz yeni bir yer için seyahat planlarınıza başlayabilirsiniz. Eğer seyahat etmek istediğiniz halde şu anki şartlarınız elverişli değilse de üzülmeyin, o zaman da dünya haritasında gitmek istediğiniz yerleri işaretleyebilir, kendinize bir gezi rotası belirleyerek, geleceğe yönelik bir hedef koyabilirsiniz. Kim bilir belki de böyle bir hedef belirlemek, size, o seyahate çıkmadan önce yapmanız gerekenleri yapmanız için motivasyon kaynağı da olabilir.

Gezmeyi Seven Arkadaşlarınıza Hediye Edin

Bazen birine hediye almak istesek de alacak hediye bulmak zor olabiliyor. Sonuçta hediye alırken, aldığınız hediyenin o kişinin zevkine ya da ilgi alanlarına uygun olması lazım. Eğer hediye alacağınız kişi gezmeyi seven birisiyse sevimli ambalajıyla Git-Gör-Kazı hem güzel hem de orijinal bir hediye olabilir.


0 yorum

Yorum yapın