Minikler Eğlenirken Öğrenecek!

Minikler Eğlenirken Öğrenecek!

Oyun oynamadan büyüyen yok gibidir. Yetişkinler bile hayatları boyunca oyuna devam ederler. Evinde çocuklarıyla oynayan ebeveynler, torunuyla parkta taş toplayan ve oynayan bir dede, okulda öğrencilerinin oyunlarını yönlendiren ve onlara katılan öğretmenler, oyunun hayatımızdaki yerini gösteren örneklerdendir. Çocuklar, oyun oynarken oyuncakları ile kendisine ayrı bir dünya yaratır. Oynarken  eğlenir ve öğrenir, duygularını ve düşüncelerini en iyi şekilde ifade eder ve yetişkinlere kendi iç dünyası ile ilgili ipuçları verir aslında.. Ve en önemlisi; oyuncaklar sadece çocukları oyalamaz, aynı zamanda bilişsel fonksiyonlarını da geliştirir.

Günümüzde çocuklar için sınırsız oyuncak seçenekleri bulunmakta.. Bu seçenekler arasından çocuklarınız için eğitici oyuncakları seçmek de işin en önemli kısmı tabi. Çünkü eğitici oyuncakların, çocuklara erken yaşta kazandırılmak istenilen kavramları (eşleştirme, farklı olanı bulma, parçaları birleştirme, gruplama vb.) eğlendirerek öğrettiğini hepimiz biliyoruz. Ayrıca eğitici oyuncaklar, çocuğun kendisini ifade etmesine, özgür ve rahat hissetmesini sağlar. Çocuklar nesneler, olaylar, durumlar ve kavramlar arasında ilişki kurma becerisini geliştirerek çevresinde olup bitenleri daha rahat öğrenir.


Çocuklarımızı sıkmadan keyifle oyun oyunmalarını ve öğrenmelerini sağlamak ise gerçekten marifet istiyor.  Biz de tüm bunları göz önünde bulundurarak yaparken aynı zamanda öğrenebilecekleri kendin yap kitleri hazırladık. Meslekleri, hayvanları ve renkleri öğreten ‘Sevimli Küpler / Hayvanlar & Meslekler ’ ve ‘Konuşan Ponponlar’ kitleri ile çocuklarınızın hayal gücünü ve el-göz koordinasyonunu geliştirebilirsiniz. Çocuklar, bu kitler ile bireysel ya da grupça oynayabilir; hatta doğum günü partilerinde bu kitlerle kendi etkinliğinizi bile yaratabilirsiniz.


0 yorum

Yorum yapın